Vinerna vid Militärsällskapets champagneprovning 17/11 2011

Champagneprovningen i november blev en riktigt trevlig tillställning där Mikael Jansson guidade oss i champagnens förlovade värld. De viner som provades finns i Systemets ordinarie sortiment. Se lista och bild nedan.

champagne_111117

Från vänster:

Pierre Peters Cuvée Reserve (nr 7350) 269 kr

  • Alkoholhalt: 12,0 %
  • Sockerhalt: 6 gram/liter
  • Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till fisk- och skaldjursrätter.
  • Smak: Torr, fruktig, brödig smak med inslag av äpplen, choklad, nougat och grape.

André Clouet Grande Réserve (nr 7686) 259 kr

  • Alkoholhalt: 12,0 %
  • Sockerhalt: 8 gram/liter
  • Användning: Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.
  • Smak: Torrt, mycket friskt, utvecklat, smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, vinteräpplen och grapefrukt.

Bollinger Special Cuvée Brut (nr 7418) 389 kr

  • Alkoholhalt: 12,0 %
  • Sockerhalt: 8 gram/liter
  • Användning: Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel, exempelvis parmaskinkafylld kycklingfilé med cidersås.
  • Smak: Torrt, utvecklat, friskt, smakrikt vin med inslag av moget äpple, rostat bröd, grapefrukt och nougat.

Paul Goerg Premier Cru Rosé Brut (nr 7869) 279 kr

  • Alkoholhalt: 12,0 %
  • Sockerhalt: 9 gram/liter
  • Användning: Serveras vid 8-10°C som aperitif, till rätter av fisk och skaldjur eller till lättare rätter av fågel.
  • Smak: Torr, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av smultron, nougat och blodgrapefrukt.