Menyn vid Militärsällskapets Gourmetafton 22 oktober 2011

Kippers hemrökta röding med äppelvinaigrette, forellrom, rödbeta och gurka
VIN: Hubert Beck, Frankrike, Alsace. Druva: Pinot Gris.
Nr: 12105 (systembolaget). Pris: 99 kr

Rimmad lammbringa med pumpa, hyvlad brysselkål och gastrique
VIN: Petit, Spanien, Montsant. Tarragonaprovinsen.
Druvor: Grenache och CarignanNr: 2720 (systembolaget). Pris: 95 kr

Oxe – filé och svans. Kraftig ragu på oxsvans serverad med rosastekt filé, rödgul trumpetsvamp och potatispuré
VIN: Zenato, Ripassa. NÖ Italien, Venetien/Valpolicella.
Druvor: Corvina Veronese 80%, Rondinella 10%,
Sangiovese 10%Nr: 12324 (systembolaget). Pris: 179 kr

Äpple och krusbärskompott med kanelsmulor och vaniljglass
VIN: Moscato d’Asti Bricco Quglia. NV Italien, Piemonte. Druva: Moscato.
Nr: 92250 (systembolaget). Pris: 120 kr

Nedan finner du en bild på de väl valda vinerna.
Från vänster: 1. Hubert Beck, Frankrike, Alsace. 2. Petit, Spanien, Montsant. Tarragonaprovinsen. 3. Zenato, Ripassa. NÖ Italien, Venetien/Valpolicella. 4. Moscato d’Asti Bricco Quglia. NV Italien, Piemonte.

Viner_Gourmetafton_111022