Gourmet

Ännu en fantastisk Gourmetafton på Mässen.
MISKs, numera traditionella och återkommande Gourmetafton blev precis som vanligt helt fantastisk. 60 deltagare njöt av aftonen. Fyra rätter och lika många vin dukades fram under kvällen och smakerna kittlade på ett suveränt sätt. Nedan har du en kort redovisning av de olika godsakerna.

Mat och vin vid gourmetafton lördagen den 3 september 2016.

gourmetviner_2016

Kvällens viner från vänster.

Rätt 1. Chateau Ste Michelle. Riesling, USA. 750 ml, 109 kr. Nr 75225. Nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med viss sötma, inslag av gröna äpplen, mineral, päron, honung och lime. Serveras vid cirka 8°C rätter av fisk och skaldjur, gärna med heta eller asiatiska inslag. 12%.

Rätt 2. Côtes de Jura. Chardonnay, Frankrike. 750 ml, 95 kr. Nr 2292. Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av fat, gula päron, honung, nötter, citron och örter. Serveras vid 8-10°C till smakrika fiskrätter eller till rätter av ljust kött. 12,5%.

Rätt 3. Chinon Les Petites Roches. Cabernet, Frankrike. 750 ml, 149 kr. Nr 95368. Fruktig, nyanserad smak med inslag av svarta vinbär, skogshallon, rosmarin, svartpeppar, viol, blåbär och gräs. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. 13,5%

Rätt 4. Brachetto d´Acqui. Brachetto, Italien. 375 ml, 85 kr. Nr 6260. Bärig, pärlande, mycket söt smak med inslag av körsbär, hallon och viol. Serveras kyld som sällskapsdryck eller till desserter. 5,5%.

 

Kvällens mat

gourmet_2016_mat1
Rätt 1: Tartar på långfenad tonfisk smaksatt med ingefära och soya. Serverad med äpple och vårlök.

gourmet_2016_mat2

Rätt 2: Halstrad fjordöring serverad med en mussel beurre blanc, pimenton, grillad gemsallad och picklade musslor.

gourmet_2016_mat3

Rätt 3: Lättrökt kalvbringa serverad med vitlökscreme, gremolata samt sommarkantareller.

gourmet_2016_mat4

Rätt 4: Hösthallon serverade med citroncurd samt anisglass.